Zwangerschapsyoga op de mat - Prenatale Vinyasa Flow volgens Dolphin Method

Voordelen van deze zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga biedt steun en verlicht ongemakken tijdens deze bijzondere periode. Je bouwt op een actieve manier lichamelijke en mentale kracht op.Met zwangerschapsyoga draag je zorg voor jouw lichaam...die bijzondere plaats waar jouw baby zich helemaal thuis voelt. Maar misschien denk je nu...waarom niet gewoon even gaan wandelen? Dat is toch ook bewegen. Hier alvast enkele voordelen van deze zwangerschapsyoga die volledig is aangepast aan jouw zwangere lichaam:

1. Bewegen in flow met jouw ademhaling, heeft een positieve kalmerende en rustgevende invloed op ons zenuwstelsel -> stress verlaagt...wat een positief effect heeft op de ontwikkeling van jouw baby én op jezelf. 

2. Bewegen op een aangepaste manier bevordert de lichamelijke conditie van de mama. Dit heeft positieve gevolgen tijdens de zwangerschap, arbeid, bevalling en herstelperiode na de bevalling.

  • in de zwangerschap - minder lichamelijke klachten zoals rugpijn
  • in de arbeid / bevalling -  vlottere arbeid en bevalling
  • in postpartale periode - vlotter herstel na de bevalling en betere conditie om baby te dragen

3. Yoga laat ons leven in het moment, even weg van alle drukte en to-do lijstjes...even tijd om te verbinden met jezelf en je baby. We leren handvaten om een wee als drukgevoel te ervaren en minder als pijnlijke ervaring.

4. Dankzij aangepaste houdingen en bewegingen krijgt je baby meer bewegingsvrijheid om zich goed te positioneren voor een vlottere arbeid en bevalling.

Veilige aangepaste zwangerschapsyoga

In deze sessies bied ik enkel houdingen en bewegingen aan die veilig zijn tijdens de zwangerschap! In mijn opleiding tot vroedvrouw en prenatal vinyasa yoga volgens Dolphin Method, heb ik veel kennis opgedaan hieromtrent. Maar iedereen is verschillend. Het is belangrijk om steeds veranderingen door te geven zodat ik hiermee kan rekening houden. In sommige situaties is het raadzaam om een bepaalde houding niet uit te voeren. Soms is het zelfs  noodzakelijk de activiteit te onderbreken en een vroedvrouw of gynaecoloog te raadplegen alvorens de sessies verder te zetten. Je zou nooit pijn of ongemak mogen voelen bij deze sessies. Bij inschrijving stuur ik u daarom een vragenlijst met info.

Inschrijven

Deelnemen is mogelijk vanaf 14 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Workshops vindt u terug in de webshop van Numinatal. Deze gaan door in Dilbeek.

Zwangerschapsyoga in het water - Aquanatal prenatal yoga volgens Birthlight

Voordelen van deze zwangerschapsyoga

Zwangerschapsyoga biedt steun en verlicht ongemakken tijdens deze bijzondere periode. Je bouwt op een actieve manier lichamelijke en mentale kracht op. Met zwangerschapsyoga draag je zorg voor jouw lichaam...die bijzondere plaats waar jouw baby zich helemaal thuis voelt. Maar misschien denk je nu...waarom niet gewoon even gaan zwemmen? Dat is toch ook bewegen. Hier alvast enkele voordelen van deze zwangerschapsyoga die volledig is aangepast aan jouw zwangere lichaam:

1. Bewegen in flow met je ademhaling heeft een positieve kalmerende en rustgevende invloed op ons zenuwstelsel. Stress verlaagt met een positief effect op de ontwikkeling van je baby én op jezelf - ook op lange termijn. Na een sessie aquanatal yoga ervaren mama's een heerlijke nachtrust! Bewegen in het warme water van het wellnessbad werkt zo ontspannend.

2. Bewegen op een aangepaste manier bevordert de lichamelijke conditie van de mama. Tijdens de zwangerschap ervaar je minder lichamelijke klachten zoals rugpijn en gezwollen enkels. De specifieke eigenschappen van het water op het lichaam speelt hierbij een grote rol. Door zelf te bewegen kan je kindje zich makkelijker positioneren ter voorbereiding van een vlotte arbeid en bevalling. Onder water gedompeld (liefst tot en met je schouders) ervaren mama's een gevoel van gewichtloosheid - dit wordt beschreven als "za-lig"! Ook na de bevalling zorgt een goede conditie van de mama tijdens de zwangerschap voor een vlotter herstel na de bevalling. Na de controle bij de verloskundige kan je postnatale aquanatal yoga volgen om dit herstel te bevorderen.

3. Yoga laat ons leven in het moment, even weg van alle drukte en to-do lijstjes...even tijd om te verbinden met jezelf en je baby. We leren handvaten om een wee als drukgevoel te ervaren en minder als pijnlijke ervaring. In het water kan je oefenen met perinatale ademhaling bij een wee.

4. Dankzij aangepaste houdingen en bewegingen krijgt je baby meer bewegingsvrijheid om zich goed te positioneren. In het water kan je op je buik liggen en roteren van buiklig via zijlig naar ruglig. Mama's ervaren een enorme bewegingsvrijheid en genieten volop! 

5. Zeker bij gewrichtsklachten (zoals zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn) en op het einde van de zwangerschap biedt Aquanatal yoga een mogelijkheid om te bewegen als bewegen op de mat ongemakkelijk, moeizaam of pijnlijk is. 

Veilige aangepaste zwangerschapsyoga

In deze sessies bied ik enkel houdingen en bewegingen aan die veilig zijn tijdens de zwangerschap! In mijn opleiding tot vroedvrouw en aquanatal yoga volgens Birthlight, heb ik veel kennis opgedaan hieromtrent. Maar iedereen is verschillend. Het is belangrijk om steeds veranderingen door te geven zodat ik hiermee kan rekening houden. In sommige situaties is het raadzaam om een bepaalde houding niet uit te voeren. Soms is het zelfs  noodzakelijk de activiteit te onderbreken en een vroedvrouw of gynaecoloog te raadplegen alvorens de sessies verder te zetten. Je zou nooit pijn of ongemak mogen voelen bij deze sessies. Bij inschrijving stuur ik u daarom een vragenlijst om in te vullen.

Inschrijven

Deelnemen is mogelijk vanaf 14 weken zwangerschap tot aan de bevalling.

Workshops vindt u terug in de webshop van Numinatal. Deze gaan door in Dilbeek.

 

 

 

 

 

Heb je veel pijn ter hoogte van het bekken, dan raad ik u aan om eerst contact op te nemen met jouw behandelende vroedvrouw of arts die u kan doorverwijzen naar een osteopaat of kinesitherapeut. 

 

 

 

 

 

Wens je meer informatie, contacteer me dan.

 

 
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://www.pilipiuk.com/rtp-live/ https://redoriente.net/slot-deposit-dana/ https://joyme.io/demopgsoft https://www.fap.mil.pe/toto-macau/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://heylink.me/rtp-live-gacor/ https://secteur-pave.com/rtp-live/ https://www.fap.mil.pe/rtp-live/ https://reseau.wp2.siteo.com/slot-gacor/ https://joyme.io/slotdemogacor https://sidiap.org/toto-macau/ https://redoriente.net/rtp-live/ https://linkr.bio/slot-demo-pgsoft https://linkr.bio/slot-demo-pragmaticplay