Dunstan babytaal - als je nu eens zou weten wat je baby nodig heeft...

Elk kindje is een individu met eigen noden en behoeften. Wanneer een baby weent, proberen we als ouder of zorgverlener te achterhalen wat dit mini-mensje precies nodig heeft. We voeren allerhande handelingen uit op zoek naar een oplossing, een manier om het huilen te laten ophouden. Deze opeenvolging van handelingen vergt soms wat tijd. Ondertussen voel je misschien frustratie en onmacht opkomen bij jezelf. Maar het kan ook anders...

Wist je dat een baby reeds vanaf de geboorte kan communiceren met reflexgeluiden? Deze geluiden zijn gebaseerd op reflexen die veroorzaakt zijn door een bepaalde behoefte (zoals zuigreflex bijhonger). Ze vormen een soort signaalsysteem van je baby. Met de Dunstan Babytaal leer je vijf reflexgeluiden onderscheiden met telkens een achterliggende behoefte. Bovendien worden ook manieren aangereikt om de achterliggende behoefte van je baby te vervullen.

Wist je dat je deze reflexgeluiden makkelijker kan herkennen in de voorfase van het huilen? Wacht niet tot je baby luidkeels begint te wenen. Dan is het moeilijker om de reflexgeluiden waar te nemen. Hoe pak je dit aan in de praktijk? Stel dat je baby huilt. Stop dan even waarmee je bezig bent en observeer de signalen van je baby. Kijk en luister aandachtig naar je baby. Hou je baby vast of verander je baby even van houding. Ontdek wat er schuilt achter het geluid dat je baby laat horen.

Wist je dat deze reflexgeluiden universeel zijn? Deze reflexgeluiden zijn gebaseerd op reflexen en bijgevolg onafhankelijk van de taal van de ouders. Omdat elke baby uniek is en deze geluiden op z'n eigen manier maakt, bestaan er wel kleine verschillen (een soort dialect zeg maar). Bijkomende onderzoeken moeten nog uitwijzen wanneer en hoe deze reflexgeluiden voorkomen bij kindjes die te vroeg worden geboren.

Even de meerwaarde van de Dunstan Babytaal op een rijtje:

1. De reflexgeluiden kan je snel leren herkennen. Bij de traditionele manier met vallen en opstaan kan het veel langer duren om de geluiden van je baby te ontcijferen.

2. Wanneer je als ouder je zorg afstemt op de behoeften van je baby, dan voelt je baby zich veilig en geborgen. Dit bevordert de hechting tussen jou en je baby. Zo kan je baby zich optimaal ontwikkelen!

3. Wanneer de behoeften van je baby vervuld zijn, huilt je baby minder (lang). Minder lucht in het maagje betekent minder krampjes en beter slapen. Ouders zijn beter uitgerust. Zo ontstaan mogelijkheden tot verbinding!

4. Alle mensen die zorg dragen voor je baby (zoals partner, grootouders, onthaalouder, ...) kunnen deze reflexgeluiden leren. Samen de zorg voor een baby delen, versterkt de band en het vertrouwen tussen verzorgers.

Wanneer begin je hier nu aan? In het derde trimester van de zwangerschap, kan je al kennismaken met de reflexgeluiden van de Dunstan Babytaal. Je hebt dan nog tijd om te oefenen zonder teveel te vergeten tegen de geboorte. Na de geboorte is het vooral praktisch toepassen van wat je al weet. Hoewel elke situatie verschilt, kan samen ervaringen uitwisselen heel verbindend en verrijkend zijn.

 

Uitleg over de Dunstan Babytaal kan individueel of in groep, zowel tijdens een workshop door Numinatal georganiseerd als op vraag van een groep. Voor meer informatie, neem contact op. Op de webshop van Numinatal vind je alle geplande workshops terug.

 

 
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://www.pilipiuk.com/rtp-live/ https://redoriente.net/slot-deposit-dana/ https://joyme.io/demopgsoft https://www.fap.mil.pe/toto-macau/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://heylink.me/rtp-live-gacor/ https://secteur-pave.com/rtp-live/ https://www.fap.mil.pe/rtp-live/ https://reseau.wp2.siteo.com/slot-gacor/ https://joyme.io/slotdemogacor https://sidiap.org/toto-macau/ https://redoriente.net/rtp-live/ https://linkr.bio/slot-demo-pgsoft https://linkr.bio/slot-demo-pragmaticplay