Baby yoga

Praktische info

De sessies Baby Yoga  zijn bedoeld voor baby’s vanaf 13 weken tot ze kunnen kruipen.  De begeleider is vaak de mama; maar ook de andere ouder of een grootouder mag deelnemen. Iedereen kan dit leren!

We volgen het ritme van je kleintje. Het is heel normaal dat een kindje even geen zin heeft in bepaalde activiteiten, honger heeft of gewoon in slaap valt. We letten op baby signalen die duiden op betrokkenheid of terugtrekking. Bij elke les herhalen we enkele bewegingen en voegen we andere activiteiten toe. Bovendien heb je steeds de mogelijkheid om een pop te lenen om mee te oefenen als jouw hummeltje ligt te slapen. Een baby die weent, masseren we niet. Die troosten we! In de lessen worden handvaten aangereikt om te ontspannen. Om afleiding te voorkomen, zetten we onze GSM op stil.

Om kwetsen van de tere babyhuid te voorkomen,  zijn propere handen en korte nagels aangewezen.

 

Wanneer sla je beter een les baby yoga over?

  • Een kindje die ziek is, kan best thuis even herstellen vooraleer naar de les te komen.
  • Gedurende 24uur na een vaccinatie - vermijd enkele dagen massage over de injectieplaats.
  • Indien er medische bijzonderheden zijn vastgesteld bij jouw kindje, raad ik aan de kinderarts of kinesist te raadplegen vooraleer met de lessen Baby Yoga te beginnen. Maar er zijn weinig echte tegenindicaties. Yoga en Massage zijn zelfs aangewezen bij kindjes met speciale noden, mits we rekening kunnen houden met een aantal aandachtspunten.

 

Wat is voorzien?

  • Geen massage olie : We gebruiken bij Baby Yoga geen olie om te masseren. We masseren dus “droog” over de kleertjes. Dit om ongelukken te voorkomen bij bewegingen met glibberige kindjes.
  • Yogamatten : Voor elk ouder-kind paar is een yogamat voorzien. Deze worden regelmatig gereinigd.
  • Kussen : Voor het comfort van de masserende ouder, zijn kussens voorzien. Voor jouw baby kan het ook interessant zijn om met het bovenlichaam op een kussen te liggen.
  • Kleine attributen : Soms gebruik ik sensorische voorwerpen in de sessies zoals sjaaltjes, balletjes of een veilige bellenblaas. De bellenblaas bevat geen glycerine en maakt bijgevolg geen vlekken op kledij/materiaal. Jij als ouder bent uiteindelijk wel het beste “speelgoed” voor jouw baby!

 

Wat brengen ouders mee naar de workshop?

  • Voeding voor jouw ukkepuk. Van bewegen kan je best wel dorst en honger krijgen!
  • Luiers (baby massage en voet reflexologie kan de darmwerking stimuleren)
  • Baby deken, handdoek of hammam doek met de geur van thuis om baby in te wikkelen voor de relaxatie.
 
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://www.pilipiuk.com/rtp-live/ https://redoriente.net/slot-deposit-dana/ https://joyme.io/demopgsoft https://www.fap.mil.pe/toto-macau/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://heylink.me/rtp-live-gacor/ https://secteur-pave.com/rtp-live/ https://www.fap.mil.pe/rtp-live/ https://reseau.wp2.siteo.com/slot-gacor/ https://joyme.io/slotdemogacor https://sidiap.org/toto-macau/ https://redoriente.net/rtp-live/ https://linkr.bio/slot-demo-pgsoft https://linkr.bio/slot-demo-pragmaticplay