Baby Yoga

Visie

Koesterende geïntegreerde Baby Yoga  (Birthlight ©) omvat een doorlopende reeks van lessen baby yoga voor ouder en kind gecombineerd met een snuifje massage. Hierbij gaat veel aandacht naar het welbevinden van zowel baby én begeleidende ouder. Deze holistische benadering van baby yoga bouwt verder op de Koesterende geïntegreerde Baby Massage met behulp van beweging, aanraking, spelen en zingen. Yoga en massage bieden voordelen voor zowel jou als ouder als voor jouw baby die zich volop verder ontwikkelt. Samen bouwen jullie verder aan een hechte band, waardevol voor de rest van jullie leven! Dit basisvertrouwen helpt jouw kindje later omgaan met uitdagingen.

 

Wat zijn nu net de voordelen van baby yoga?

Liedjes en rijmpjes

De communicatieve vaardigheden van een ontwikkelende baby bevorderen door meer zingen en rijmen te combineren met bewegen en aanraken. De individualiteit van elke baby komt tot uiting.

Verbetering lichaamsfuncties

Yoga heeft een positieve werking op het lichaam. Yoga verstrekt de spieren en verstevigt het lichaam van de baby en ouder. Yoga verbetert de circulatie en de verwijdering van afvalstoffen door beweging. Dit bevordert ook de hormonale balans en stimuleert de celgroei. Yoga heeft een positieve invloed op de ontwikkeling van het zenuwstelsel. Zintuigen worden geprikkeld. De overgang van reflexmatige naar doelgerichte bewegingen stimuleren we met baby yoga.

 

Stimuleren evenwicht en coördinatie

Yoga stimuleert het vestibulair systeem. Bewegingen zoals rollen en schommelen ondersteunen de ontwikkeling van evenwicht en coördinatie van een baby.babyyoga

 

Ondersteuning ouder bij toenemende nood aan draagkracht

Aangezien ouders te maken krijgen met een toenemend gewicht en mobiliteit van hun baby, leren ouders ook spierversterkende oefeningen en efficiënte manieren om een baby op te heffen en te dragen. Waardevol om rug, nek- en schouderklachten te voorkomen of te verminderen.

 

Ontspanning en rust

Samen heerlijk bewegen en ontspannend genieten, heeft voordelen voor ouder en kind. Liefdevolle en respectvolle aanraking van jouw baby, verlaagt stress en helpt jouw baby opgebouwde spanning loslaten. Dit bevordert de slaap van een baby. Ook ouders genieten van dit heerlijk momentje van rust.

 

Hechting en basisvertrouwen

De band tussen ouder en kind groeit verder. Positieve ervaringen versterken deze band. Wederzijds vertrouwen groeit. Basisvertrouwen maakt het net gemakkelijker voor kinderen om de wereld rondom zich te ontdekken. Ouders met een bewogen geboorteverhaal of een postnatale depressie kunnen verder herstellen.

 

 

 
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://www.pilipiuk.com/rtp-live/ https://redoriente.net/slot-deposit-dana/ https://joyme.io/demopgsoft https://www.fap.mil.pe/toto-macau/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://heylink.me/rtp-live-gacor/ https://secteur-pave.com/rtp-live/ https://www.fap.mil.pe/rtp-live/ https://reseau.wp2.siteo.com/slot-gacor/ https://joyme.io/slotdemogacor https://sidiap.org/toto-macau/ https://redoriente.net/rtp-live/ https://linkr.bio/slot-demo-pgsoft https://linkr.bio/slot-demo-pragmaticplay