Baby massage

Praktische info

De workshop Baby Massage  omvat een reeks van 5 opeenvolgende lessen. Deze reeks is bedoeld voor jongere baby’s (ongeveer 4-16 weken oud).  De begeleider is vaak de mama, maar ook de andere ouder of een grootouder mag deelnemen. We raden aan dat steeds dezelfde begeleider alle lessen volgt. Iedereen kan dit leren! We zien dat oudere kindjes vanaf 12-16 weken vaak toe zijn aan wat meer beweging zoals bij Baby Yoga.

We volgen het ritme van je kleintje. Het is heel normaal dat een kindje even geen zin heeft in bepaalde activiteiten, honger heeft of gewoon in slaap valt. We letten op de signalen van jouw baby. Geen nood, we herhalen bij elke les Baby Massage de technieken van de vorige lessen. Bovendien heb je steeds de mogelijkheid om een pop te lenen om mee te oefenen als jouw hummeltje ligt te slapen. Een baby die weent, masseren we niet. Die troosten we! In de lessen worden handvaten aangereikt om een baby te laten ontspannen. Om afleiding te voorkomen, zetten we onze GSM op stil.

Om kwetsen van de tere babyhuid te voorkomen, zijn propere handen en korte nagels aangewezen.

 

Wanneer masseren we beter niet?

  • Op een huid die beschadigd is (ontsteking, wondje).
  • Een kindje die ziek is, kan best thuis even beter worden vooraleer naar de les te komen.
  • Gedurende 24 uur na een vaccinatie - vermijd enkele dagen massage van de injectieplaats.
  • Indien er medische bijzonderheden zijn vastgesteld bij jouw kindje, raad ik aan de kinderarts of kinesist te raadplegen vooraleer met de lessen Baby Massage te beginnen. Massage en yoga zijn ook aangewezen bij kindjes met speciale noden, mits we rekening kunnen houden met een aantal aandachtspunten.

 

Wat is voorzien?

  • Massage olie : Bij de eerste sessie ontvang je een flesje massage olie om te gebruiken tijdens de lessen. Dit is inbegrepen in de prijs van de workshop.  Deze olie is zuiver, biologisch en duurzaam geproduceerd zonder toevoeging van chemicaliën en parabenen. De massage olie is koudgeperst waardoor vitamines en mineralen bewaard blijven, een ware boost voor het immuunsysteem. Deze olie dringt mooi in de huid en vormt geen vettig laagje op de huid. Bovendien kan het ook gebruikt worden bij mensen met een notenallergie (bevat geen amandelolie).  Indien u een zalf op dokters voorschrift gebruikt voor de huid van jouw baby, breng  die gerust mee. Voor de massage van het gezichtje gebruiken we geen olie.
  • Yogamatten: Voor elk ouder-kind paar is een yogamat voorzien. Deze worden regelmatig gereinigd.
  • Kussen : Voor het comfort van de masserende ouder, zijn kussens voorzien. Voor jouw baby kan het ook interessant  zijn om met het bovenlichaam op een kussen te liggen.

 

Wat brengen ouders mee naar de workshop?

  • Voeding voor jouw ukkepuk. Van bewegen kan je best wel dorst en honger krijgen!
  • Luiers (baby massage en voetreflexologie kan de darmwerking stimuleren)
  • Baby deken, handdoek of hammam doek met de geur van thuis om baby in te wikkelen na de baby massage.
 
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/
https://www.pilipiuk.com/rtp-live/ https://redoriente.net/slot-deposit-dana/ https://joyme.io/demopgsoft https://www.fap.mil.pe/toto-macau/ https://www.pilipiuk.com/slot-demo/ https://heylink.me/rtp-live-gacor/ https://secteur-pave.com/rtp-live/ https://www.fap.mil.pe/rtp-live/ https://reseau.wp2.siteo.com/slot-gacor/ https://joyme.io/slotdemogacor https://sidiap.org/toto-macau/ https://redoriente.net/rtp-live/ https://linkr.bio/slot-demo-pgsoft https://linkr.bio/slot-demo-pragmaticplay